0 kommentarer

De ti herskere af Christian Mørk

af d. 10. april 2009
Info
 
Sideantal

499

Udgivet

2006

ISBN

87-567-8276-4, 978-87-567-8276-0

 

Venedig, 1349: Ørigets usynlige herskere regerer nådesløst, og systemkritikere fjernes uden spor. Til sidst forsvinder magthaverne ind i historiebøgerne.

New York, 2001: Victor Tallent, en ung forsker, begynder at føle sig forfulgt under en konference i Venedig. Han truer uden at vide det, verdens ældste magtbalance. Et lig dukker op på Hans værelse.

Og nu kommer de skjulte herskere frem fra fortiden for også at skære halsen over på Victor. Med mindre han kan finde frem til deres hemmelighed og standse dem i tide.

Bogen er et eksempel på hvordan overhovederne i samfundet prøver at undertrykke hvad der kunne ligne forsøg på at bevidstgøre masserne om hvad der virkeligt hænder i samfundet uden for deres bevidsthed.
I bogen følger vi Victor Tallent og hans forskning indenfor “smart-crops” som er en afgrøde der kan overleve i de mest ekstreme forhold og som er billig at producere. Dog oplever vi at hans forskning bliver saboteret og adskillige forsøg på attentater bliver forsøgt på ham. Desuden møder vi også den blinde men elskværdige, søde og smukke kvinde der hedder Jo som hjælper ham igennem alle disse situationer og langsomt begynder de dog også at falde for hinanden.

Bogen er perfekt til weekendlæsning og den ene side tager den anden og før man ved af det er der ikke flere sider tilbage, og man vil ønske at man ikke havde læst den, blot for at kunne begynde forfra. Christian Mørks måde at skrive på drager en til at læse flere af hans værker, og beskrivelserne i denne bog får én til at sætte spørgsmålstegn ved om ikke den er observeret for derefter at blive skrevet ned.

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner blot fordi den er for kort 🙂
Rigtig god fornøjelse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter