0 kommentarer

De stjålne liv af Adam Johnson

af d. 3. marts 2013
Info
 
Sideantal

551

Udgivet

2012

ISBN

978-87-400-0603-2

Originaltitel

The Orphan Masters Son

 

Inden for det sidste års tid er omverdenen begyndt at få lidt mere kendskab til Nord Korea, ikke mindst grundet vagtskiftet af landes ledelse men også de evigt tilbagevendende sammenstød med Syd Korea og her på det sidste sprængningsøvelser rettet mod USA.
Set i det lys må man sige at Adam Johnsons ”De stjålne liv” er en yderst aktuel roman, der kildrer et rædselsregime indefra. Adam Johnsons har forud for sin bog lavet en del research og blandt andet rejst rundt i det land som ifølge egen propaganda er det eneste sande frie land ledet af Den Kære Leder Kim Joung-Il.

I bøgens første del følger vi Jun Do, fra hans opvækst på børnehjem videre til et liv som tunnelrotte i demarkationsområdet, herefter kidnapper af Japanske borgere inden han slutter i efterretningstjenesten som lyttemand på en plimsoller af en kutter. Et job der som en del af historieforfalskning bringer ham med en delegation til Texas.
Turen til Texas bragte ikke jubel hos Den Kære Leder så Jun DO får en enkelt billet til Nordkoreas kz-lejr – uranminerne. Et drab på lejrkommandanten Ga og efterfølgende identitets røveri fører Jun Do ind i en ny og skræmmende epoke af hans liv.

I begyndelsen havde jeg lidt problemer med at komme i gang med bogen, og lagde den flere gange fra mig. Jeg kan ikke helt sige hvad det var der gjorde den svær at komme igennem, for handlingen er fængslende og den efterlader også tanker længe efter den er læst, men et eller andet haltede. Jeg vil dog alligevel anbefale at læse den, da den giver et indblik i en ellers lukket verden.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter