0 kommentarer

Enkerne af Ed McBain

af d. 2. marts 2013
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

270

Udgivet

1993

ISBN

87-414-4009-9

Originaltitel

Widows

 

”Enkerne” er mere fra skuffen om station 87. Bevares, det betyder ikke nødvendigvis, at man skal forvente en gentagelse af tidligere bind, forfatteren har gang på gang vist, at han kan tviste et plot og få en original historie ud af en strengt talt banal mordhistorie. Det virker, når han bevarer fokus på den primære historie og kun medtager de bihistorier, der direkte udspringer af handlingen.

Det er der ‘Enkerne’ mislykkes. Her er både en irrelevant fortælling om Carellas svoger, som mistænkes for utroskab, og kriminalbetjent og tidligere lokkedue Eileen Burkes psykiske problemer og hendes problemer som nystartet medlem af en specialenhed. Samt Carellas indblanding i efterforskingen af mordet på hans egen far. Der er reelt sagt for meget fyld.

Plottet: Mordet på en ung kvinde i hendes lejlighed leder via kvindes meget erotiske breve til hendes aldrende elsker, en gift advokat. Carella og co. retter efterforskningen imod advokaten, men få dage efter mordet på kvinden nedskydes advokaten på gaden.
Betjenten begynder at arbejde på en fornemmelse af at gerningsmanden skal findes i advokatens nærmeste familie, men familien decimeres kort derpå kraftigt at samme skydegale morder.

Da serien startede, var sidetallet næsten altid lige under 200 sider. ”Enkerne” er en tand længere, McBain har nok villet undgå at gentage sig selv for meget. Godt tænkt, men den samlede ramme fungerer ikke i dette tilfælde. ‘Vuggevise’ fra cirka samme periode er klart bedre.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter