0 kommentarer

De retfærdige mænd af Sam Bourne

af d. 7. september 2009
Info
 
Sideantal

453

Udgivet

2007

ISBN

87-7677-024-9

Originaltitel

The Righteous Men

 

Will Monroe er Journalist på New York Times. Han er en grønskolling der får omtrent alle de kedelige opgaver, mens han venter på gennembrudshistorien. Den kommer så frem i form af mordet på en alfons Howard Macrae. Howard var en afskyelig herre lod det til, lige indtil at Will finder ud af at han engang gjorde noget rigtig godt i sit liv. Artiklen han skriver om den gode synder lander på forsiden og Will er overbevist om at hans gennembrud er lige på trapperne.

Under en udsendelse til en anden stat, skriver han om endnu et mord og er lige så glad han kan være indtil hans kone Beth kidnappes. Will modtager email fra kidnapperne der forhindrer ham i at gå til politiet og således er hans eneste mulighed for at få hende tilbage at vente og ellers finde ud af lidt selv på egen hånd. Han allierer sig med sin gamle ven computerhajen Tom og TC hans ekskæreste som han ellers aldrig ville have snakket med igen og meget langsomt går det op for Will hvad det hele handler om.

Plottet bag er ganske godt gennemtænkt og veludført baseret på gamle myter, men det ville ødelægge for meget af bogen hvis jeg skrev en redegørelse, for chokværdien er netop en af de fede ting i bogen. Sproget er godt, flydende og Will er glimrende beskrevet.

På bagsiden af den paperback udgave jeg sidder med så sammenlignes bogen og plottet især med “Da Vinci mysteriet”, en bog jeg selv er ret glad for, så jeg gik glad i gang med bogen. Først vil jeg sige at selvom jeg kan se sammentræf med “Da Vinci mysteriet”, så vil jeg hellere sige at “De retfærdige mænd” er på samme linie, den er ikke en af de bøger som rider på en populær bølge. Snarere skaber den sin egen. Læs den og vurder selv 🙂

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter