0 kommentarer

De nye koners klub af Jane Moore

af d. 24. august 2007
Info
 
Sideantal

300

Udgivet

2007

ISBN

978-87-90189-78-5

Originaltitel

The Secone Wives Club

 

Alison, Fiona, Julia og Susan mødes en gang om ugen på en lille cafe og diskuterer deres problemer og sorger. Dette er ikke det sædvanlige kvindenetværk, for alle er “Nye Koner” eller kærester og har brug for et sted hvor de kan rase ud, når deres mands ekskone blander sig i deres liv. For alle andre i omgangskredsen forventer at den nye kone tier stille og bider det i sig.

Alison har forført sin mand Luca og på den måde været grunden til at Luca skiltes fra Sofia og nu er weekendfar for sine 2 sønner. Fiona mødte sin mand efter han var blevet separeret fra sin kone Belinda, men eftersom den 16årig Jake stadig er forbindelsesled mellem mand og ekskone, er Belinda heller aldrig langt ude af billedet. Julia har kvaler med sin mands evige kontakt til sin ekskone Deborah, selvom der ingen børn er involveret. Susan hjalp Nick med hans lille datter efter hans kone Caitlin døde og har svært ved at kæmpe imod den helgen som den afdøde forvandles til i det hjem hun nu deler med Nick som hans kæreste.

I klubben intrigeres der mod ekskonerne, der støttes op om de nye koner og et reelt netværk af kvinder der forstår hinanden opstår.

Plottet minder utroligt meget om “Ekskonernes klub” af Olivia Goldsmith. Bare vendt 180 grader, så vi ser det fra de nye koners synsvinkel og ideen er faktisk ret god, det virker i hvert fald. Især fordi de nye koner er beskrevet meget menneskelige og det er nemt at sætte sig ind i hvor rædselsfuldt det kan være at komme i anden række på så mange punkter. Desuden er det ret sjovt at læse hvordan trofækonerne kan ende med at opdage fejl de ikke troede deres mand havde.

Læs den hvis du er til kvindeintriger og chicklit :).

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter