0 kommentarer

De fire vinde af Kristin Hannah

af d. 28. marts 2022
Info
 
Sideantal

416

Udgivet

2022

ISBN

9788702330465

Originaltitel

The four winds (oversat af Ulla Lauridsen)

Udgave

1.

 

Elsa passer ikke ind. Hun er anderledes end sine søstre, der selvfølgelig både er smukke og har skaffet sig passende ægtemænd. Hun er svagere end de andre, det har hun altid fået at vide. Så da Rafe viser hende opmærksomhed, beslutter hun at tage sin bedstefars råd, og være modig, tage en chance. Mødet med Rafe er begyndelsen på enden på det velkendte liv, og starten på livet som kone, mor og husmor, med alt hvad det indebærer.

Men tiderne er ikke gode i staten Texas i 1930’erne. Efter nogle år med godt høstudbytte, er der nu tørke, dræbende tørke. Der er støvstorme, der indhyller verden i sand. Der er knaphed på alt, og en tanke begynder at spire blandt mange af Texas’ beboere. Skal man blive og kæmpe for jorden? Eller skal man tage til Californien, hvor der rygtes at være masser af arbejde?

‘De fire vinde’ er en stærk og hjerteskærende historie om at søge kærligheden, træffe svære valg og bruge al den viljestyrke man overhovedet kan opbygge for at få livet til at hænge sammen. Som læser får man dyb sympati med Elsa, der blot ønsker sig at blive elsket og anerkendt af sine nærmeste, og leve et simpelt liv, men som må gå så grueligt meget igennem. Forfatteren formår at lade Elsa gennemgå en virkelig troværdig personudvikling, som virkelig er med til at drive historien frem.

Alt i alt i en rigtig fin bog, der bestemt er værd at kaste sig over, hvis man gerne vil læse en medrivende historisk roman med en stærk kvindelig hovedperson.

Anmeldereksemplar

 

lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter