0 kommentarer

De 199 trin af Michel Faber

af d. 16. marts 2011
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

117

Udgivet

2005

ISBN

87-02-00897-1

Originaltitel

The hundred and ninety-nine steps

 

“De 199 trin” er en meget lille roman – i enhver forstand.

Ung kvindelig arkæolog, tidligere konservator, mister hovedet hver nat i evindeligt gentagne mareridt, hvor en morder nærmest kærligt skærer halsen over på hende. Det ene ben har hun allerede mistet (i virkelighedens verden) under et ophold i Bosnien, og det generer hende en del, når hun hver dag skal klare de 199 trin op til arbejdet med den arkæologiske udgravning ved den gamle klosterruin.
Lyder det kulørt? Ja, det er det også, bortset fra at bogen ikke rummer ret meget af den spænding eller romantik, som man forventer af en go’ gammeldags ugebladsføljeton.

Siân hedder heltinden, som en dag møder den unge smukke lægestuderende Magnus, mens han jogger med sin vidunderlige finske lapphund, Hadrian (opkaldt efter en romersk bøsse-kejser). Da han erfarer at hun er konservator, viser han hende en dag et gammelt ulæseligt brev, som hun lover at restaurere. Dag efter dag knokler hun med brevet og mødes jævnligt med Magnus, som hun flirter lidt med mens hun fortæller om sine fremskridt. Arbejdet med brevet afslører efterhånden en grusom historie om en mand, som skærer halsen over på sin egen unge datter. Slutningen på brevet viser ikke desto mindre at hans handling bundede i kærlighed og medlidenhed, og at hun allerede var død, da han stak i hende…

Efter den endelige afsløring af brevets indhold forsvinder Siâns mareridt som dug for solen…
Magnus skal herefter tilbage til London for at gøre sit studium færdigt og Siân overtager den kejserlige lapphund, som hun dog vælger at omdøbe til det mere ordinære “Vuf”!

Jeg beklager, hvis jeg har afsløret for meget (men der er nærmest heller ikke mere), såfremt nogen virkelig skulle have lyst til at læse Fabers fjerlette underholdning. “Vuf” siger jeg bare!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter