0 kommentarer

Darling Jim af Christian Mørk

af d. 18. januar 2010
Info
 
Sideantal

316

Udgivet

2007

ISBN

978-87-567-8427-6

 

En lille irsk by er vidner til en frygtelig tragedie, da man i et hus midt i byen finder liget af 2 unge søstre. Også deres tante findes død i huset, og man kan se, at en frygtelig kamp har fundet sted. Man finder dog aldrig ud af præcis, hvad der skete i huset, så de døde bliver begravet og man ligger låg på sagen.
Nogen tid efter finder postbuddet Niall en stor kuvert, der egentligt skulle smides ud, da afsenderen ikke har frankeret den, men af en eller anden grund drages Niall mod kuverten og åbner den. Den viser sig at indeholde en dagbog fra den ene af de dræbte piger fra huset, og langsomt begynder en grusom historie at folde sig ud.
Niall beslutter sig for at finde ud af præcis hvad der skete med søstrene og tager til deres hjemby. Men ikke alle er glade for at rippe op i en historie, der indeholder langt mere end først antaget. Ikke desto mindre finder Niall hurtigt ud af, at alt kredser om en rejsende fortæller, der kom til byen og straks indtog de unge kvinders hjerter.

“Darling Jim” er en virkelig god og spændende bog. Man skal dog ikke have sarte nerver for at læse den, ikke meget udelades af de grusomheder, der finder sted. Mørks fortælleevne er yderst sprudlende, og man kan næsten ikke vente til at bladre om på næste side. Rent sprogligt skifter bogen mellem “nutid” og dagbogsform, hvilket er en meget fin måde at give de døde stemmer på.
Alt i alt en super bog fra Christian Mørks hånd.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter