0 kommentarer

Kosmonaut af Katri Lipson

af d. 23. september 2016
Info
 
Sideantal

206

Udgivet

2016

ISBN

978 87 7151 155 0

Originaltitel

Kosmonautti (oversat af Birgita Bonde Hansen)

Udgave

1.

 

Svetlana underviser i musik på en skole i Murmansk. Hun har svært ved at holde styr på sine mandlige elever, der gør alt hvad de kan for at hyle den rødhårede lærerinde ud af den. Blandt eleverne sidder Sasja og Serjosja. Serjosja er dybt fascineret af Svetlana, men ved ikke hvordan han skal gribe det an. Samtidig har han store drømme om at bevæge sig ud i verden og rummet som kosmonaut. Sasja kender til, og deler, begge disse interesser.

Men nogle gange går tingene ikke helt som planlagt, og selv de bedst lagte planer kan løbe ud i sandet. Livet som ung i Murmansk kan tage mange uventede drejninger.

Kosmonaut er en bog om at turde at drømme om mere, end man ellers var givet. Det er også en bog om afmagt og sorg, og om at acceptere, at ikke alle drømme vil blive opfyldt. I bogen følger vi mange personer, nogle møder vi flere gange, andre kun en enkelt. Det kan til tider være en smule forvirrende, nok primært fordi bogen også springer i tid. Man bruger i hvert fald lidt tid på at skabe et overblik over hvad der sker, hvad der er sket, og hvad der potentielt kun finder i hovedet på en af personerne. På trods af, eller måske netop på grund af den til tider forvirrende fortællerstil skabes en stemning hos læseren, der gør at man fortsætter med at læse videre.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter