0 kommentarer

Darkest Minds: Mørke Minder af Alexandra Bracken

af d. 6. december 2018
Info
 
Sideantal

493

Udgivet

2018

ISBN

9788763854917

Originaltitel

Never Fade på dansk ved Thomas Munkholt

 

Darkest Minds: Mørke Minder er andet bind i serien om 16-årige Ruby, der har utrolige kræfter.

Romanen fortsætter, hvor forrige bog sluttede og følger Ruby videre i sin færd i Børneforbundet, hvor hun trænes i kamp og sendes ud på vigtige missioner. Hun stoler ikke på forbundet, og er der egentlig kun for at sikre sine venners frihed. Pludselig går det op for hende, at nogle i forbundet ønsker at skille sig af med børnene og lederen, fordi de hader børnene og deres kræfter. Ruby sendes ud på en ny mission efter et vigtigt flashdrive, der muligvis indeholder det, de alle mangler. Men den person, der har drivet, er også den person, hun så ihærdigt har forsøgt at beskytte. Det bliver til en kamp på liv og død for dem alle.

Selvom man næsten ikke kunne tro, det var muligt, er der endnu mere fart over feltet i denne. Det er den ene hæsblæsende kampscene efter hinanden, og man sidder i nervøs spænding over handlingen og håber blot på, at de karakterer, man holder med, ikke dør. Rubys udvikling er stødt stigende serien igennem, og hun er en dejlig rund karakter, der medfører indlevelse og engagement fra læseren. Vi introduceres for nye karakterer, og jeg faldt især for Jude og Vida, der på hver sin måde er fantastiske og levende. Jude er den her forsigtige og unge fyr, der ser lyst og lettere naivt på det hele. Vida står i skarp kontrast hertil. Samspillet mellem disse to karakterer og i forhold til Ruby er velskrevet og fungerer rigtig godt. Det virker meget troværdigt, og jeg tog da også mig selv i at smile lidt for mig selv indimellem ved nogle at Vidas kommentarer.

Romanen er spændende, og plottet udfolder sig elegant for læseren. Man fastholdes hele vejen igennem og sidder nærmest på kanten af stolen til sidst, hvor det hele synes forfærdeligt. Jeg giver bogen 4 stjerner og glæder mig til at læse næste bind i serien og følge Rubys videre historie.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter