0 kommentarer

Se, døden på dig venter… af Kirsten Holst

af d. 25. februar 2011
Info
 
Sideantal

155

Udgivet

2001

ISBN

8779142982

Udgave

Særudgave til Familie Journalen

 

Kirstens Holst lader endnu engang de to gamle kriminalbetjente Høyer og Therkelsen optræde i en krimi fra den jyske hede. Den store og voldsomme kriminalitet er ikke det der opleves mest af i den lille provinsby, og en likvidering ved højlys dag er absolut uhørt. Men det er hvad Høyer og Therkelsen står med. At Høyer stod lige ved siden af den myrdede, da det dræbende skud faldt, gør ikke sagen mindre besynderlig. Det lugter langt væk af professionelle lejemordere. Og Therkelsen bringer hurtigt muligheden for, at det i virkeligheden var Høyer der var målet, på bane.

Den myrdede var en ganske ferm indbrudstyv. Dagen før likvideringen har Høyer haft ham inde til forhør, da han er blevet snuppet på fersk gerning midt i sit ‘arbejde’.

‘Se døden på dig venter’ er knap så veloplagt og frisk i tonen som ‘De lange skygger’. De psykologiske profiler på bifigurerne savner indlevelse. De er godt beskrevne, men alle følelseskolde. Læseren distanceres. På trods af den bombastiske forbrydelse er der ingen fremdrift. Spillet mellem Høyer og Therkelsen har den kærlige humor der findes mellem mennesker der kender hinanden særdeles godt, men de virker trætte. Og Høyer overvejer også sin kommende pension. Desværre smitter det af på fortællingen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter