0 kommentarer

Constance af Rosie Thomas

af d. 12. august 2009
Info
 
Sideantal

442

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7901-225-7

Originaltitel

Constance (engelsk)

 

Constance er adopteret. Det finder hun ud af på den barske måde, samme dag som hendes far bliver begravet. Men allerede før sandheden bliver sagt højt, har Constance haft en fornemmelse af, at hun ikke hørte til i familien, som udover hende bestod af den døve søster, Jeanette, moderen Hilda og faderen Tony.

Som børn var der en evig konkurrence mellem Jeanette og Constance. Constance følte, at Jeanette fik en masse fordele, fordi hun var døv. Helt galt bliver det, da Jeanette møder Bill, som hun senere gifter sig med – men som Constance forelsker sig inderligt i trods sine kun 16 år.

Det ender med, at Constance flytter hjemmefra, og i de følgende år har hun kun sporadisk kontakt med familien, mens hun i stedet skaber en karriere i musikbranchen og flytter til Bali. Men så får Jeanette kræft, og med udsigten til at miste sin søster vender Constance hjem til England.

“Constance” er en historie om kærlighed – om kærligheden mellem søstre, men også om kærligheden mellem mand og kvinde.

Både Constance og Jeanette stræber hele livet efter kærligheden og efter at høre til. Hvor Constance kæmper med at være adoptivbarn, kæmper Jeanette for at overvinde sit handicap og blive betragtet som et helt menneske.

Søstrene elsker hinanden, men kærligheden må hele tiden slås mod andre omstændigheder, og derfor når de aldrig at få et særligt tæt forhold, før tiden er ved at rinde ud. Så sættes alt pludselig i et helt andet perspektiv.

Jeg har læst flere af Rosie Thomas´ romaner, og generelt synes jeg, at hun skriver godt. “Constance” bliver en lille smule langtrukken undervejs, men stadigvæk er det en god historie, og personerne er sympatiske trods deres fejl. En dejlig letlæst fortælling, som kan læses en weekend, når regnen slår mod ruden.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter