0 kommentarer

Caraval af Stephanie Garber

af d. 18. september 2017
Info
 
Sideantal

407

Udgivet

2017

ISBN

9781473629158

 

Caraval af Stephanie Garber er magisk.

Bogen handler om Scarlett og søsteren Tella, der for alt i verden gerne vil forlade den ø, de er vokset op på, og deres tyranniserende far. Scarlett modtager en invitation til det magiske Caraval, og pludselig er de på vej for at deltage. Men alt går ikke som planlagt. Tella forsvinder.
Alt, hvad der sker i Caraval, er en forestilling, men som timerne går, bliver det mere og mere virkeligt for Scarlett. Søsterens forsvinden bliver en del af spillet, og hun får 5 nætter til at finde hende, inden hun forsvinder for altid.
Jeg købte bogen, fordi den mindede mig om The Night Circus, som jeg har anmeldt tidligere. Begge bøger er fulde af magi, omhandler et spil, der får konsekvenser for hovedpersonerne, tilsat lidt kærlighed og en masse spænding. Bogen giver en del plottwists, og man er på lige fod med Scarlett hele historien igennem – når hun lærer noget nyt, gør vi det også som læser. Man kan prøve at gætte med, men ender altid med at blive overrasket over det, hun finder ud af. Hvilket selvfølgelig ikke er det, man troede.

Caraval er utrolig spændende og overraskende – det er fantasy og magi, når det er bedst. Plottet er interessant og anderledes, og karaktererne er godt skildret. Det er en god historie, der er medrivende, og jeg ville så gerne give den 5 stjerner. Sproget er til tider desværre meget billedligt, hvor man efterlades med en følelse af ikke helt at forstå, hvad der menes. Men samtidig er sproget med til at give plottet en magisk og drømmeagtig følelse – så om alle metaforerne og sammenligningerne er forstyrrende og ødelæggende for helhedsoplevelsen, må være op til den enkelte læser. Jeg giver den i hvert fald 4 stjerner, for jeg var fanget af historien og godt underholdt.

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter