0 kommentarer

Brevenes beretning af Ann Bøtker

af d. 1. december 2007
Info
 
Sideantal

246

Udgivet

2007

ISBN

978-87-91822-20-9

 

“Din tid er kommet,” udbrød hun. Bemærkningen syntes pludselig og uventet.
“Tiden for, at du skal løse de opgaver, der er tiltænkt dig.”
Kathrin spærrede øjnene op, ikke så meget på grund af det farmor sagde, som på grund af den klang, der var i hendes stemme. En klang af alvor, som Kathrin ikke før havde bemærket. Alvor, men samtidig beroligelse og en anelse ærefrygt. “I kælderen vil du finde pergamenterne. Breve som er skrevet til dig Kathrin. Breve, som skal føre dig videre i den historie, du snart skal træde ind i”.

Kathrins farmor har altid fortalt hende, at hun er speciel, og da hun en dag lader hende læse brevenes beretning, går det op for Kathrin, hvad hun mener. I brevene står der, at hun er efterkommer af den første frelser, og er udset til at komme til landet Alorin. Her hersker nemlig en ondskabsfuld og magtsyg dronning. I årevis har folket ventet på, at en efterkommer af den tidligere frelser ville vende tilbage, men da det ikke er sket er folkets håb svundet ind og dronningens magt blevet større.

Dronningen har stjålet en kostbar krystal fra folket og krystallen giver hende evig ungdom, da den kan videreføre kraften fra unge mennesker til sin hersker. Af denne grund har dronningen derfor pålagt befolkningen den lov, at de skal udlevere deres førstefødte sønner til Hendes rige fra deres 14. leveår og 4 år frem. Alle lider under hendes ondskab og Kathrins opgave er derfor at få krystallen fra dronningen.

Superspændende og gribende fantasy fortælling. Der er en del ligheder med CS Lewis’ Narnia i forhold til den onde dronning og menneskene der skal komme og frelse landet, men bogen har så absolut sit helt eget særpræg. Flot layout med s/h illustrationer, men hvad forsiden angår, så er jeg bange for, at den er for “neutral” til at fange målgruppen, da den ikke umiddelbart signalerer fantasy. Men når det er sagt, så håber jeg da, at positiv omtale vil få mange til at læse bogen, da den faktisk er rigtig god.

Kan læses fra 12 år.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter