0 kommentarer

Brev til et gidsel og brev til en general af Antoine De Saint-Exupéry

af d. 20. oktober 2014
Info
 
Sideantal

79

Udgivet

1995

ISBN

87-595-0510-9

Originaltitel

Lettre a un otage / Que fait-il dire aux hommes

 

Hvor pinligt det end er at indrømme, så har jeg aldrig læst Saint-Exupéry´s klassiker “Den lille prins”, endsige forfatterens andre værker.

I mit forsøg på, at højne min litterære dannelse opskaffede jeg derfor “Brev til et gidsel og brev til en general”, der bestemt viste sig, at være tiden værd.

Forfatteren skrev “Brev til et gidsel og brev til en general” under et ophold i Portugal, hvor forfatteren netop er flygtet fra det krigshærgede Frankrig. I bogens to breve nedfælder forfatteren sine tanker om menneskelig eksistens, venskab, humanisme og om den fremtid, der venter forude for den menneskelige race hvis ikke vi tager os sammen og udviser tolerance for hinandens forskelligheder.

Det er tunge og alvorlige emner, der præsenteres for læseren i “Brev til et gidsel og brev til en general”, men serveret i et smukt og velformuleret sprog, der ikke kan undgå at fænge læseren.
Saint-Exupéry var en stor humanist og forfatter, der formåede at brygge en overbevisende tekst sammen, det var ganske enkelt en udsøgt fornøjelse, at læse denne bog.

Bogen er faktisk et must at læse, og man er gået glip af en smuk læseoplevelse hvis man ikke har læst “Brev til et gidsel og brev til en general” – jeg havde svært ved at få armene ned og anbefaler derfor denne bog på det varmeste.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter