0 kommentarer

Bogotana af Dea Sofie Kudsk

af d. 28. juni 2017
Info
 
Sideantal

216

Udgivet

2017

ISBN

978 87 7151 296 0

 

En meget meget speciel bog. Ikke nogen kapitler eller på anden måde afsnit opdeling, med mindre man tager de små pauser undervejs som en opdeling. Den er lidt svær at læse fordi sproget er ret specielt, der er nærmest noget forvirrende over både udtryk og måden det skrevne ord bliver brugt. Men kan man fange ideen så kan man alligevel sammensætte det hele til en historie.

En historie om en ung kvinde, der rejser rundt i verden, fordi hun ikke rigtig ved hvor hun egentlig hører til. Hun virker ikke som om hun har de store ambitioner i livet, og hun passer ikke rigtig ind i de traditionelle konventionelle måder at være til stede i samfundet på. Hun er med i et teaterstykke hvor hun konfronteres med sit eget sprog. Hun afprøver forskellige måder at leve på. Hun møder mange typer og karakterer. Men hun virker også som om hun er ret søgende og egentlig gerne vil finde sin egen vej i livet. Finde et ståsted. Hun er ret fascineret af historien i ting, hun er glad for at gå på museer alene. Hun er dårlig til at være alene og har det med at hægte sig på alt og alle der rækker hende en lillefinger.

Efter at have læst bogen er jeg stadig i tvivl om hvad det egentlig er forfatteren gerne vil frem med. Men jeg er, hvor frustreret jeg end var over sproget i starten, blevet ret glad for måden det hele bliver fortalt på. Det er bare ikke nok, for jeg mangler noget substans. Noget der efterlader et indtryk som gør at jeg enten kunne føle noget genkendelse i forhold til hovedpersonen eller som kunne give mig noget at fundere over. Jeg er desværre efterladt med et ret tomt lærred som jeg bliver ærgerlig over, for jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal stille op med den følelse.

Det er som sagt en ret speciel bog, og den er samtidig så svær at beskrive at jeg ikke vil sige den hverken er god eller dårlig. Men nærmere at den er en oplevelse i sig selv. Og jeg er sikker på der sidder andre læsere derude som vil føle sproget er utrolig poetisk og sigende. Håber i hvert fald der er andre som vil få et bedre forhold til bogen end jeg er end ud med.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter