0 kommentarer

Black Notice af Lotte Petri

af d. 19. januar 2018
Info
 
Sideantal

201

Udgivet

2017

ISBN

9788711824849

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Da jeg var barn kunne man i nogle ugeblade læse krimier der strakte sig over flere uger. Men det var dengang, nu er der kommet ny teknologi og med e-bogens indtog er det nu muligt at lave elektroniske føljetoner.

‘Black Notice’ af Lotte Petri er netop en sådan krimiserie der er kommet i fem afsnit af ca 47 sider – hvis man hellere vil læse hele krimien samlet, er den også at finde i en bogudgave.

Handlingen er en grum fortælling med afsæt i virkeligheden. Vicepolitiinspektør Felix Jørgensen, drabsforsker ved Københavns politi, og hans nye politiassistent Kathrine Nymark bliver draget ind i en sag om en forsvunden sygeplejerske, der dukker op i en bil på bunden af Dragør havn. Det går ret hurtigt op for parret at dette ikke er en enkeltstående mord, da der i Norge dukker et lig op, som har visse fællestræk med deres sag, så der bliver udsendt en black notice (navnet for internationale efterlysninger via Interpol). Flere lig dukker op og det er nu klart, at de er op imod en kynisk og udspekuleret seriemorder.

Jeg vil afholde mig fra at fortælle mere om handlingen, da jeg ikke vil snyde læserne for oplevelsen af den uhyggelige gru der udspiller sig undervejs, kun sige, at det er en virkelig syg hjerne vi stifter bekendtskab med. Det er en meget velskrevet thriller, der får de små nakkehår til at rejse sig, og jeg er glad for at alle fem afsnit var tilgængelig da jeg startede, for det ville ikke være til at holde ud at skulle vente på fortsættelsen.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter