0 kommentarer

Silke af Bent Haller

af d. 29. juli 2006
Info
 
Sideantal

99

Udgivet

1991

ISBN

87-14-19108-3

 

“Der var engang en lille pige, der hed Silke. Det var måske ikke et helt almindeligt navn, men hendes far og mor syntes, at det var smukt og passede til en lille guldklump, der blev født i fiskens tegn, under en dejlig fuldmåne, på en søndag. Det siges jo også, at babyer er så bløde som modne ferskner, ægte kinesisk silke og friskplukkede rosenblade. Silke var en ganske almindelig lille pige, og dog …”

Det er formodentlig de færreste, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med denne læseværdige børnebog af Bent Haller. Hovedpersonen, Silke, som bogens titel er opkaldt efter, har eksem. Alt, hvad lægerne giver af diverse former for cremer, hjælper ikke, men vand, som hun elsker, viser sig at gøre en forskel. Det er især havvand, hun har en forkærlighed for, og derfor beslutter hendes forældre at købe et sommerhus, da havvandet i besynderlighed har vist sig at være en gavn for Silkes kløe. I havvandet sker der mystiske ting med Silke, hvilket kan betegnes som en forvandling.

Denne bog er læseværdig rent underholdningsmæssigt – især for børn, da bogen jo er skrevet til den aldersgruppe. Men det forhindrer mig dog ikke i også at anbefale den til voksne, der mangler lidt læseunderholdning.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter