0 kommentarer

Bånd af Domenico Starnone

af d. 14. december 2018
Info
 
Sideantal

190

Udgivet

2018

ISBN

9788740045611

Originaltitel

Lacci
Oversætter: Nina Gross

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Aldo er gift med Vanda, og parret har to børn, Sandro og Anna. Men i en alder af 34 får Aldo en livs krise og vælger at forlade familien efter 12 års ægteskab. Konen skiftes ud til fordel for en yngre model, den kun 19-årig Lidia. Vanda bliver ladt tilbage med børnene og uvished om hvorfor, hun skriver gang på gang til Aldo for at få et svar, samt for at appellere til hans ansvar over for deres fælles børn. Men der skal gå fire år inden han vender tilbage, og det liv de havde sammen er for altid forandret.

Det er en meget fængslende bog. Der er opdelt i tre “bøger”, hvilket bevirker vi som læser kommer rundt om familiens situation set med forskellige øjne. Først den forsmåede hustru der gennem breve kræver et svar. Så hopper vi mange år frem i tiden og følger den aldrende ægtemand, og til sidst de voksne børn der ser tilbage på hvordan faderens eskapader påvirkede deres liv. Det er en yderst velskrevet bog, der beskriver de omkostningerne det giver i et ægteskab, hvis den ene part er utro.

Domenico Starnone (1943) er fra Saviano nær Napoli og han er en af Italiens mest anerkendte og prisbelønnede forfattere. Ud over Lacci (2014) er også Scherzetto(2016) – Drilleri – udkommet på dansk, og meget tyder på at flere af hans bøger er på vej til de danske læsere.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter