0 kommentarer

At overkomme livet af Lisbet Dahl

af d. 22. marts 2010
Info
 
Forfatter
Sideantal

204

Udgivet

1999

ISBN

87-604-0774-3

Originaltitel

At overkomme livet

Udgave

1. bogklubudgave

 

“At overkomme livet” – må siges at være en rigtig god titel på denne erindringsbog, skrevet af den folkekære skuespiller Lisbet Dahl – redigeret af journalist Karen Thisted.

Lisbet får sit første barn som kun 19-årig skuespillerelev – og som enlig mor med natarbejde måtte hun ty til gode naboers hjælp, når hun skulle have passet barnet, mens mor var på scenen.

I løbet af de næste år får Lisbeth 5 børn med 5 forskellige mænd – og hertil kommer, at hun også er gift et par gange, uden at der kommer børn ud af det – så Lisbet må siges at være storforbruger af mænd – og lader sig besnære af og tro på kærligheden.

Det er en dejlig livsbekræftende bog, hvor Lisbet skildrer sig selv som kompromisløs, ærlig og spontan, og lader os få del i de mange glæder og nogle sorger, som har været del af hendes liv.

Man bliver helt forpustet – får leet en del – og sidder tilbage fuld af beundring over en kvinde, der i den grad har taget ejerskab af sit eget liv. Jeg vil, jeg kan og jeg gør det, lige meget hvad de andre siger – sådan har Lisbet klaret udfordring efter udfordring – uden at kny.

Lisbet elsker sine børn betingelsesløst og med 5 børn godt i vej, må mange kvinder, der klager over hvor hårdt det er at have ét barn, værsgo at tage hatten af for Lisbet og hendes børneopdragelse. Lisbet gør ikke tingene sværere end de er – og hun opdrager sine børn til selvstændighed – uden at sidde lårene af dem.

Side 130: “Jeg har et ønske for mine børn; at de bliver lykkelige. For mig er lykke tryghed, og den skaber man selv. Jeg ønsker, at de er tilfredse med det liv, de lever, det er lykke for mig. De skal være klar over, at dét, de står i, har de selv valgt, og er det dårligt, må de selv finde ud af, hvordan de kommer ud af det. Jeg er stolt over i dag at kunne se, at mine børn kan fungere. Jeg er stolt over, at jeg på trods af alt, hvad jeg har budt dem, alligevel kan kigge på nogle børn og sige: De fungerer sgu!”.

Hun gør det godt, hende Lisbet!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter