0 kommentarer

Arveslynglen og hele musikken af Iselin C. Hermann

af d. 7. juni 2009
Info
 
Sideantal

173

Udgivet

2009

ISBN

978-87-626-5820-2

 

Von Hurlsack familien er ramt af en forbandelse. I familien fødes altid drengebørn og altid 2. Disse 2 drengebørn vil altid hade hinanden som pesten. Denne bog handler om Iph og Thokarsky som er tvillinger og som forbandelsen foreskriver hader de hinanden. De ved ikke at de i familien har fået en kusine, for en familie som hader hinanden har jo ikke meget samvær – og netop fødslen af en pige i slægten skulle ophæve forbandelsen. De to drenge møder, uden at vide det, deres kusine og det får dramatiske konsekvenser – hun kommer nemlig til at “smelte” tvillingerne sammen og forestil dig lige at være nødt til at være i selskab med en du hader hele tiden. Det får Iph og Thokarsky til at planlægge en forfærdelig hævn som de helst vil have går ud over hele verden.

Jeg synes at bogen er lidt for fantasifuld på en pjattet måde og ville egentlig max have givet 3 stjerner, men min søn på 11 år er ret begejstret. Han synes historien var spændende og blev ikke som jeg irriteret over hjemmelavede ord mange steder og en lidt for springende og fantastisk handling. Til gengæld synes vi begge at tegningerne er flotte og passer godt til historien. Min søn får dog lov at bestemme og bogen får derfor 4 stjerner.

Her kommer et lille uddrag fra side 11, som ganske godt viser det som jeg blev træt af at læse.

“Jøsses kirgiser og franske kartofler. Rumsterstang, det er mit mozek-strument. Meget fornemt, meget fornemt strument, stort og prægtigt. Det har både strenge som en guitar og dertil bjælder, tromme, mundharmonika og fløte, alt i ét.”

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter