0 kommentarer

Amulet 2. bind. Stenvogterens forbandelse af Kazu Kibuishi

af d. 4. februar 2019
Info
 
Sideantal

217

Udgivet

2009

ISBN

978-87-11-43500-7

Originaltitel

Amulet: The stonekeeper's curse

oversættelse: Jan Madsen ; tekstredigering: Christian Sand

 

Emily og Navin har reddet deres mor, men hun er hårdt angrebet af edderkoppemonstrenes gift. De to børn rejser derfor med deres omvandrende hus mod byen Kanalis, for at finde en modgift. Kanalis beboere er underlagt en forbandelse, der langsomt omdanner dem til dyr. Samtidig er indbyggerne underlagt elverkongens undertrykkende regime, så de dyrelignende kanalisianere har det ikke nemt. Dog har de dannet en modstandsbevægelse som børnene hurtigt optages i, og mens Emily drager mod et eventyrbjerg for at finde en modgift, må Navin snige sin ind på elvernes område for at mobilisere en opstand.

I dette andet bind er universet etableret, og har sin egen fremdrift. De tunge eksistentielle emner er stort set forsvundet, der er kun Emilys kamp for at hendes amulet ikke skal overtage kontrollen med hende, – en kamp der er ganske som Frodos i Tolkiens eventyr. Der er heller ikke den samme uhygge som i første bind, hvor man ikke helt kunne gennemskue hvad der egentlig foregik. Men med universet på plads, følger fortællingen reelt i mange andres fodspor. Nytænkningen er så som så og alligevel formår Kibuishi at fange læseren med sit eventyr og de fantasifulde figurer.

Det er kun de to første bind der foreligger på dansk, vil man læse hele serien har biblioteket de engelske originaludgaver.

Lån tegneserien på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter