0 kommentarer

Befri mormor af Bo Skjoldborg

af d. 1. september 2019
Info
 
Sideantal

127

Udgivet

2019

ISBN

978-87-93389-47-2

Udgave

1. udgave

 

Endnu en bog i befri serien. Så dette er nummer tre. Men det er en selvstændig historie, så du behøver ikke have læst de andre. Og måden Bo skriver på er yderst fangende, så hvis man ikke har læst de andre, så får man lyst til det.

Bogen handler om at Tipis mormor er syg og skal have et nyt hjerte. Men det får man jo ikke bare lige. Så Tipi og Pede besøger mormor på hospitalet, og hun beder dem finde hendes skat på loftet. Så de må hen i hendes hus, og der leder de så efter skatten. Det viser sig at skatten ikke består af kroner og øre, men af smykker. Hvordan afsætter man lige dem?

Majse (Tipi og Pedes kusine) og hunden Rufus dukker op. Majse kommer flyvende! Og sammen prøver de at få fat i et DNA hjerte som de har hørt om. De finder stedet hvor det kan købes, men de har slet ikke penge nok til det, og den robot de møder vil ikke have smykket de har med, da den siger, det er uægte. Nu er gode råd dyre, og hvis de skal redde mormor, så skal de have fat i det hjerte, lige meget hvad.

Det lykkes til en hvis grad, for det er ikke ufarligt, og selv da mormor er blevet opereret risikerer de, at hun ikke overlever, for nu er mormor ikke længere på hospitalet. De må finde mormor i en fart.

Lykkes det mon og overlever mormor, det må kommende læsere selv finde ud af. Men i hvert fald er der fart over feltet og spænding hele vejen.

Bogen egner sig godt til store børn der selv læser, til højtlæsning og til let underholdning for voksne. For bogen er virkelig sjov, spændende og hyggelig på en og samme tid. Kan helt sikkert anbefales herfra, og man får undervejs levet sig ind i drengenes univers og man hepper på dem hele vejen igennem. Genialt plot!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter