0 kommentarer

Fasandræberne af Jussi Adler-Olsen

af d. 8. august 2008
Info
 
Sideantal

399

Udgivet

2009

ISBN

978-87-567-9525-8

 

Den 28 maj 2008 udkom andet bind af Jussi Adler-Olsen i serien om Afdeling Q – ”Fasandræberne”. Det er dog ingen forudsætning at man har læst bind et for at kunne læse denne.
Vi har at gøre men en kriminalthriller i den humoristiske ende af skalaen, om end den er grum i sine handlinger.

I 1987 findes et søskendepar myrdet og da en af de mistænkte senere melder sig henlægges sagen som opklaret. Men adskillige år senere dukker sagen op hos vicekriminalkommissær Carl Mørk som er leder af afdeling Q. Han og hans assistent Assad genoptager trods megen modstand sagen, som viser sig at forgrene sig langt op i toppen af det danske erhvervsliv.

Det er sjældent at man som læser præsenteres for en bog der allerede fra første side i den grad fænger og samtidig er spækket med humor og sjove citater. Det skader heller ikke at handlingen er henlagt til nutiden – og her mener jeg nærmest i går – så man får nærmest en fornemmelse af at handlingen foregår i ens “baghave”. Så absolut en bog der er værd at bruge tid på.

“Hvis du vil vide, hvad kamelen stjal fra dit køkken i går, så skal du ikke sprætte den op, men glo den i røvhullet” (s. 250)

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter