0 kommentarer

Amager elsker os ikke længere af Stinus Olesen

af d. 20. september 2020
Info
 
Sideantal

252

Udgivet

2020

ISBN

978-87-93938-51-9

Originaltitel

Amager elsker os ikke længere

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

”Amager elsker os ikke længere” er en roman, der er som taget ud af virkeligheden. En roman, der er socialrealistisk og som kan betegnes som en roman skrevet som en moderne Tove Ditlevsen-bog. Dette ment på bedste måde for denne anmelder holder af socialrealisme og af Tove Ditlevsen.

”Amager elsker os ikke længere” foregår i nutidens København og følger en flok udsatte mennesker i storbyens betonjungle.

Stanley er lidt oppe i årene, en noget slidt type, der er præget af en opvækst, hvor moderen forlod familien og lille Stanley voksede op hos sin voldelige far, der gav ham tæv når han spurgte hvor hans mor var henne. Efter volden blev faderen patetisk og græd foran sin søn og inviterede til at sønnen skulle sige, at det skam ikke gjorde ondt overhovedet at han havde fået lussinger, alt var så fint, så fint.

Stanley går en sen aften rundt i nødsporet på Øresundsmotorvejen på Amager med et telefonnummer på et laset stykke papir, nummeret er til den kvinde, som han har været glad for i årevis, men som han ikke helt vil ringe til fordi han måske helst vil forlade denne verden i utide og sørge for at han forlader verden for egen hånd.

En præst bevæger sig rundt på Amager og samler mænd op fra gaden, som han foregiver at vil hjælpe til et projekt. Men hvad er det for et projekt? Og er det et projekt, der i virkeligheden efterlader de udsatte mænd i en værre forfatning end de var før?

Romanen indeholder også andre personer, blandt andet en bardame i lædervest, en rockpoet i læderstøvler og en dreng på scooter, der forsøger at flygte fra en flok frygtindgydende rockere.

”Amager elsker os ikke længere” er en roman, der handler om mennesker, der lever på kanten. Mænd, der har levet hårde liv og som har svært ved at finde fodfæste.

Romanen er virkelighedsnær og realistisk i en grad så man forledes til at tro, at det er virkelige personer, der danner baggrund for romanpersonerne. Meget troværdigt og overbevisende. Personerne kommer så at sige ind under huden på læseren og man kan ikke undgå at blive grebet af historien.

”Amager elsker os ikke længere” er en roman for læsere, der holder af socialrealisme, storbyhistorier og overbevisende personportrætter.

Rigtig fin og læseværdig roman.

Bogen er modtaget som anmelder-eksemplar fra forlaget.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter