0 kommentarer

Alex af Pierre Lemaitre

af d. 18. juni 2016
Info
 
Sideantal

350

Udgivet

2014

ISBN

978-87-11-37749-9

Originaltitel

Alex (fransk). Oversat af Elisabeth Ellekjær

Udgave

2. udgave, 1. oplag

 

”Forrygende, fremragende og fransk” – lover et uddrag fra en anmeldelse på forsiden (Fyens Stiftstidende).

Skræmmende, psykopatisk, og spændende, tilføjer jeg.

Det er en bog der holder én vågen om natten – den er godt skruet sammen, rå, barsk, voldsom og foruroligende. Absolut ikke for læsere med svage nerver.

Bogen starter med, at en ung kvinde, Alex, kidnappes og køres til en tom lagerbygning, hvor hun udsættes for en hårdhændet behandling.

”Hvad er det…. De vil?”
Manden smiler, som om han vil minde hende om noget selvfølgeligt: ”Nåh, jeg vil se dig dø, beskidte luder.”

Manden beordrer hende til at tage alt tøjet af, hvorefter hun bliver spærret inde i et lille, trangt bur som bliver hejst op under loftet. Snart må hun, ud over voldsomme smerter og kramper, fordi kroppen ikke kan strækkes ud i buret, også kæmpe mod fede rotter, der bliver mere og mere pågående, efterhånden som hun bliver svagere.

Camille involveres i sagen, uden at vide hvem han leder efter, for ingen har efterlyst den unge kvinde, han har kun vidneudsagnet om, at hun blev bortført i en hvid kassevogn. Da de endelig når frem til fabriksbygningen, er buret tomt og kvinden er væk.

Så møder vi Alex igen – nu skifter hun status fra offer til bøddel, og man ser ny en side af hende. Og senere igen skifter hendes status atter. Vi får langsomt afdækket hendes historie, som bestemt ikke er en blid fortælling. En historie om misbrug og hævn. Uhyggeligt spændende – og meget, meget barsk. Virkelig velskrevet samtidig, den måde historien hele tiden får en ny drejning, er godt tænkt og fremragende formidlet.

”For os er det ikke sandheden, der er det væsentlige, det er retfærdigheden, ikke sandt? Camille smiler og nikker.”

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter