0 kommentarer

Adam Hart af Erwin Neutzsky-Wulff

af d. 21. maj 2009
Info
 
Sideantal

231

Udgivet

2008

ISBN

978-87-21-03069-8

 

2008 blev så året hvor Erwin Neutzsky-Wulff vendte tilbage til boghandlen med tredje ombæring af Adam Hart fortællingerne. Lykkeligvis er det ikke kun en genudgivelse af de gamle fortællinger fra Irlov-Regulus tiden, her er der tale om en samlet genudgivelse af både ”ADAM HARTS OPDAGELSER”, hvor vores to detektiver Adam og Victor overlever fem forskellige halsbrækkende eventyr, ”ADAM HART OG SJÆLEMASKINEN” hvor de skal forpurre et stygt komplot med at ensrette sjæle, ”OIUFAEL” hvor de krydser klinger med Djævelen selv, og ”VICTOR JANIS OG SØN”, hvor de både har et hjemsøgt hus og en løbsk superdatamat at tage vare på.

Fine fortællinger i den fantastiske genre, af den lettere slags, hvor Wulff underholder fint, uden alle de propagandistiske tekstblokke, der i den grad tynger de efterfølgende bøger. Ekstra i denne cocktail er så fortællingen ”ADAM HART VENDER TILBAGE” hvor de to skal rykke ud en sidste gang i det enogtyvende århundrede, da Danmark trues af både vampyrer, varulve, gale videnskabsmænd og zombier!

Historierne er som de er, ganske overfladiske, men læseværdige, og er vel i virkeligheden en udmærket introduktion til de hovedtemaer som optager Neutzsky-Wulff i de mere massive titler, der kom efter og som udgør forfatterskabets kerne og berettigelse.

Nye generationer af Wulff-læsere kan passende begynde her.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter