0 kommentarer

Aben af Helle Perrier

af d. 25. oktober 2022
Info
 
Sideantal

110

Udgivet

2022

ISBN

978-87-94244-46-6

Originaltitel

Aben

Udgave

1. udgave, 1. oplag
LIX: 22

 

Når man lige er flyttet og ikke kender så mange, så er det rart når der er nogen som vil følges med en hjem fra skole. Da vores hovedperson så får fortalt at der er en dræber abe inde hos naboen, så tror han først at det bare er noget Molly og hendes tvillingebror bilder ham ind, men en nat opdager han noget. Og pludselig er der en abe som er meget stor der er efter ham om natten. Og kun ham. Men hvordan kan man overbevise nogen om at der er en abe hos naboen og hvorfor er der noget bekendt ved aben? Er aben overhovedet så farlig som det siges? Samtidig er der noget mystisk over naboen i det hele taget. Han er jo trods alt en ældre mand, men han kan nemt komme op og ned af trapper. Det er ikke nemt for vores hovedperson og det bliver mere end svært at være ham da Molly og hendes bror ikke længere syntes at snakken om aben er så spændende. En nat konfronteres hovedpersonen af aben, da den står i stuen…

Det er en fangende og interessant fortælling, men den er ikke så spændende at man rent faktisk føler hverken gys eller uhygge undervejs. Historien er enkel og let læselig. Egner sig bedst til større børn der læser selv eller til unge. Man efterlades lidt med en historie hvor der godt kunne enten bygges videre på, eller ske lidt mere. For selvom slutningen er god, så er det først der man bliver rigtig nysgerrig. Og man kunne godt bruge en forklaring på hvorfor det ar at naboen i bogen er endt som han er.

Et værk som fungere men ikke et der skiller sig så meget ud fra mængden. Det er en god historie og mere er der ikke rigtig at sige om det. Sproget er nemt og man kan nemt forestille sig scenarierne undervejs, det løfter stemningen lidt.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter