0 kommentarer

A Heartbeat Away af Michael Palmer

af d. 7. februar 2012
Info
 
Sideantal

516

Udgivet

2011

ISBN

0312587511

 

Endnu en spændende krimi fra Michael Palmer – denne gang med et politisk tilsnit.

I det Hvide Hus er alle politikere samlet for at høre præsidentens tale om State of the Union – da flere må glasflasker eksploderer i tasker og mapper i salen, og en grim lugt og tåge breder sig i rummet.

Præsidenten befaler alle at blive i bygningen indtil man har et overblik over situationen. En dødelig virus er lukket ud, og terroristgruppen Genesis, der gennem de seneste måneder har spredt død og ulykke omkring sig, tager ansvaret for angrebet.

Præsidenten er ikke i tvivl om at det drejer sig om den virus, som er opfundet og dyrket i et hemmeligt laboratorium støttet af staten – og han ved, at det kun er et spørgsmål om dage, før alle er døde. Han forsegler derfor det Hvide Hus, inddeler folk i gruppe A, B og C og isolerer dem fra hinanden. Gruppe C er dem, der er mest eksponerede og snart vil dø.

Nu starter et kapløb med tiden – et kapløb, hvor man skal finde en modgift, der kan redde ikke kun de smittede – men hele Amerikas og verdens befolkning fra den dødelige virus.

Vi kommer vidt omkring i et hæsblæsende og underholdende tempo. Ingen tvivl om at denne bog ville være særdeles egnet til filmatisering. Et godt plot, helte og skurke, lidt kærlighed – og aktion over hele linien.

Dertil kommer at bogen igennem forfører Michael Palmers maleriske sprog læseren, så man kan føle, se og lugte det hele som fra første parket, for eksempel står disse billeder skarpt på min nethinde:

“The man withdrew a black string necklace that was tucked inside his robe. Dangling from it was a large, antique metal key that looked straight from the set of a horror movie. He unlocked the heavy door with a clank that resonated off the walls. Then, after a hard tug on its ornate handle, the door cracked open.”

“Davies looked comtemplative as he traced the scar on his lip with a nicotine-stained fingernail”.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter