0 kommentarer

40 ting du skal vide (om at leve) af Alice Kuipers

af d. 8. marts 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

304

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7105-728-7

Originaltitel

40 Things I Want To Tell You

 

I bogen møder vi Amy, en pige som har styr på sit liv. Hun har en sød kæreste, en fantastisk veninde og hun klarer sig godt i skolen, og intet kan forhindre hende i at komme på Oxford efter gymnasiet, troede hun… Oven i hendes perfekte liv har hun en brevkasse, hvor hun rådgiver andre unge i hvordan de får styr på deres liv.

En dag begynder der en ny dreng på Amys skole, Pete. Pete er en badboy og Amy drages imod ham selvom hun ved det er forkert. Ligepludselig forandrer alt sig i Amys liv, forældrene går fra hinanden, kæresten er hun måske slet ikke forelsket i, og den bedste veninde får nok, og hvad er der ved at ske med Amys mave?

Det er en rigtig god Young-Adult bog, som er let at læse. Måske følte jeg mig lige gammel nok til bogen. Det er en bog der er skrevet af en canadisk forfatter om en engelsk pige. Handlingsmæssigt minder den meget om den amerikanske moral om abort og teenagemødre.
Da jeg læste bogen synes jeg den mindede meget om tv-serien “The Secret Life of the American Teenager” og filmen “Juno”.
Den er god til, at beskrive de problemstillinger som en ung mor kommer i når hun skal vælge at få et barn. Selvom jeg måske synes bogen har en lidt for lykkelig slutning synes jeg den fortæller historien på en ikke alt for sukkersød måde.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter