0 kommentarer

32 cm af Morten Sabroe

af d. 10. maj 2018
Info
 
Sideantal

318

Udgivet

2018

ISBN

9788740037975

Originaltitel

32 centimeter

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Denne anmelder sidder med en snigende fornemmelse af, at have læst denne fortælling før.

”32 cm” er titlen på Morten Sabroes seneste roman, der foregår i nutidens Danmark.

Romanens hovedperson er Alfred Andersen, en meget selvtilfreds person og dermed også et grænseløst irriterende menneske, der er en af landets mest berømte tv-entertainere. Et menneske, hvor berømmelsen er steget ham til hovedet.

Alfred Andersen er i gang med at forberede sin 50-års fødselsdag, der afholdes som et stort anlagt show, der skal sendes direkte fra Operaen i København og have gæster som den amerikanske skuespiller Johnny Depp som gæst. Mindre kan åbenbart ikke gøre det.

Midt under planlægningen af showet står fire kvinder frem og beskylder Alfred Andersen for sex-overgreb, hvilket er helt ubegribeligt for den selvfede Alfred Andersen. Var der nogen, der sagde, at historien må være kopieret fra virkelighedens MeToo-kampagne?

Som følge af beskyldningerne bliver Alfred Andersen fyret – og så er helvede løs, for hvem er man når gulvtæppet rives væk under en og man ikke har sit show og berømmelse mere? Har han en chance for at komme ovenpå igen og redde skindet på næsen?

”32 cm” er en roman, der virker som om forfatteren blot har taget nogle avisartikler, gjort teksten længere, udskiftet nogle navne og så har udgivet dette i romanform. Det er ikke klædeligt – og sandt at sige heller ikke særlig spændende. Det hele er set før – og derfor synes jeg heller ikke at denne roman var særlig spændende at læse. Den var faktisk en kende til den kedelige side.

Bogens styrke er, at den sætter fokus på et af tidens varme og populære emner – så hvem ved om nye læsere om 20 eller 50 år vil finde denne roman tidstypisk? Med denne læsers nutidige øjne, der kan være præget af lokal blindhed, er der rent kunstnerisk tale om en blindgyde. Det er en skam, for jeg synes ellers at Morten Sabroe generelt er en ganske glimrende forfatter, som jeg godt kan lide at læse – bare ikke denne gang.

Jeg tildeler bogen 3 stjerner. Jeg synes bogen tangerer det middelmådige og at bogen var noget kedelig og desuden blot er en gentagelse af allerede meget omtalte hændelser, der allerede er omtalt til døde i de landsdækkende medier.
Sorry – bedre held næste gang, jeg skal nok læse forfatterens næste bøger og håbe på jeg glemmer denne bog relativt hurtigt.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter