NYESTE
Født:
1979, Sverige

Emelie Schepp

Hun har i mange år arbejdet som projektleder i reklamebranchen. I 1998 fik hun førstepladsen i Östgötateaterns dramakonkurrence ”Möten”. Siden har hun skrevet to filmmanuskripter, og debuterede i 2013 som forfatter med kriminalromanen “Mærket for livet”.

Bibliografi

2013  Mærket for livet

2015  Hvide spor

2016  Ondt blod

2017  Fars dreng

2019  Mester Jakob

2020  Hvide spor

 

Mester Jakob af Emelie Schepp

af Christian Møgeltoftd. 8. november 2020
Norrköping er hjemsøgt af en manisk og meget energisk seriemorder. Som altid er det kvinderne, det går ud over; kvinder af forskellig alder og beskæftigelse og tilsyneladende uden nogen indbyrdes forbindelse. Ofrene druknes sadistisk langsomt i en vandtank, får sprættet underlivet op og sys sammen igen. De ligner næsten havfruer, når de findes flydende i […]

Ondt blod af Emelie Schepp

af Christian Møgeltoftd. 18. oktober 2020
Kvinden sidder bundet fast til en lænestol. Begge hendes hænder ligger på gulvet, savet af, hun er langsomt ved at forbløde. En eller anden har villet hende det rigtig ondt. Ambulanceredder Philip Engström mister kvinden på vej til hospitalet. Har han begået en brøler, eller er der mon fejl på udstyret? Han ved det ikke, […]

Hvide spor af Emelie Schepp

af Christian Møgeltoftd. 12. oktober 2020
“Hvide spor” er en drønspændende krimi med masser af vold, mord, narko og et på flere måder isnende sceneri i et sneklædt Sverige. Emelie Schepp modtog i 2016 prisen som årets svenske krimiforfatter, og hun er en mere end habil plotsnedker, der mestrer kunsten at få sine læsere til at bladre hurtigere og hurtigere med […]

Mester Jakob af Emelie Schepp

af Ulla Weishauptd. 1. september 2019
Vi kender alle Mester Jakob, en sød lille børnesang. Men her bliver vi præsenteret for en helt anden Mester Jakob, en der ikke er det mindste sød, men gennemsyret af had. Et had der får fatale følger for de kvinder, der har krydset hans vej. To kvinder er allerede fisket op af Motala ströms, i […]

Mærket for livet af Emelie Schepp

af Saspigend. 24. januar 2015
1986 vågner en lille pige på ni år op på hospitalet og kan intet huske, hun ved ikke hvem hun er og hvad der er sket. Da ingen henvender sig og gør krav på hende, bliver hun adopteret og bliver til Jana Berzelius. 26 år senere er Jana en succesrig anklager og får sammen med […]

Mærket for livet af Emelie Schepp

af tanjasend. 10. juni 2014
Forlagets beskrivelse: En sommerdag i 1986 vågner ni-årige Jana Berzelius op på sygehuset. Hun ved ikke, hvem hun er og kan intet huske. Seksogtyve år senere har hun succes som anklager og får den opgave at lede forundersøgelsen i forbindelse med det opsigtsvækkende mord på Hans Juhlén, chef for Migrationsværket i Norrköping. Sammen med kriminalkommissær […]