NYESTE
Født:
1941, Norge
Fotograf:
Bjarne Thune

Dag Solstad

Norsk forfatter, har udgivet romaner, noveller, skuespil.

Han debuterede med novellesamlingen “Spiraler” i 1967.

Han modtog i 1989 Nordisk Råds litteraturpris for romanen Roman 1987.

Bibliografi

1965  Spiraler (noveller)

1987  Roman 1987

2009  17. roman

2017  Generthed og værdighed

2020  Tredje og sidste roman om Bjørn Hansen

 

 

 

Tredje og sidste roman om Bjørn Hansen af Dag Solstad

af Simon Rohde Kure Hamannd. 16. juni 2020
Dag Solstad er en af Norges førende romanforfattere, og endnu engang har han begået en vittig og medrivende roman!   Solstad debuterede tilbage i 1967 med den modernistisk eksperimenterende novellesamling Spiraler, og man må nok sige, at forfatterskabet har flyttet sig siden da. Tredje og sidste roman om Bjørn Hansen er, som titlen så fint […]

Generthed og værdighed af Dag Solstad

af Christian Møgeltoftd. 2. maj 2017
“Fisse! … Flæsketryne!” råber den normalt så undselige lektor til en sagesløs elev på Fagerborg Gymnasium, mens han i silende regn er ved at smadre sin uduelige paraply. Han ved med det samme, at episoden vil betyde afslutningen på 25 års arbejde som lærer. Et kvart århundrede med elever, der er bedøvende ligeglade med Ibsen […]