NYESTE
Født:
1920-1994, Tyskland/USA
Hjemmeside:
http://bukowski.net/

Charles Bukowski

Født i Andernach, Tyskland, men boede stort set hele sit liv i Los Angeles, og det var også her at han døde.

Han startede som novellist, og det var først senere at han begyndte at skrive både romaner og lyrik for alvor. Hans debut udkom i 1960 og dette var en digtsamling kaldet Flower, Fist and Bestial Wail og han skrev en lang række digtsamlinger. Hans romaner blev også populære og en af hans første var “Post Office” (dansk: Al magt til Postbudene).

“Notes of dirty old man” er en af hans bedst kendte novellesamlinger og denne blev udgivet i 1969. Han arbejdede ofte med temaer som druk, tømmermænd og det forhutlede liv og hans digtning blev ofte sammenlignet med Dostojevskij’s. Desuden skrev han et delvist selvbiografisk værk i 1984 kaldet “Barfly. The continuing saga of Henry Chinaski”, som senere resulterede i en film.

Kilde: Gads Udenlandske Forfatter Leksikon

Læs mere på Forfatterweb

Bibliografi

1971  Al magt til ekstrabudene
1971  Ekstrabudene
1978  Kvinder
1989  Hollywood
1994  Pulp
2001  Med det hele -. Hollywood. Kvinder: tre romaner

 

Ekstrabudene af Charles Bukowski

af Helene Straarupd. 7. maj 2012
”Ekstrabudene” er den amerikanske beatforfatter Bukowskis debutroman. Den baserer sig på Bukowskis egne år i postvæsenet. Henry Chinasky lever af sprut og sex, og gennem bogens seks dele fortæller han, hvordan han snubler gennem livet og river sig ureflekteret med af det uden at komme nogen vegne. Beskrivelsen er en gigantisk modsætning til det meningsfulde […]