NYESTE
Født:
1953, England

Alan Moore

Født i Northampton, England.

Han er en prisvindende britisk forfatter, mest kendt for hans indflydelse på grafiske romaner, inklusiv de anerkendte Watchmen, V For Vendetta, og From Hell. Han er ofte blevet omtalt som den bedste skaber af grafiske romaner i historien, og er ligeledes blevet beskrevet som en af de vigtigste britiske forfattere gennem de sidste 50 år. Alan Moore har ved visse lejligheder skrevet under pseudonymerne Curt Vile, Jill de Ray og Translucia Baboon.

Moore startede ud med at skrive for britiske alternative- og undergrunds-fanzines i slutningen af 1970’erne. Siden hen begyndte han at skrive tegneserie-striber for magasiner såsom 2000 AD og Warrior, og opnåede her en vis succes. Han blev efterfølgende opdaget af det amerikanske tegneserieforlag DC Comics, og blev den første brite til at skabe fremtrædende tegneserier i USA.

Hos DC Comics arbejdede Moore bl.a. på superhelteserier som Batman og Superman. Det var også omkring denne tid at han skrev den nu berømte og anerkendte grafiske roman Watchmen. Igennem sit arbejde har Moore bidraget betydeligt til en større anerkendelse af tegneserien som et respekteret medie og kunstform, og er efterfølgende blevet tilskrevet faderrollen til begrebet en “grafisk roman”.

I de sene 1980’erne og de tidlige 90’ere forlod Moore den store kommercielle mainstream-tegneserieindustri, og blev uafhængig forfatter. I denne tid skrev han bl.a. tegneserien From Hell og en novelle kaldet Voice of the Fire.

Efterfølgende vendte Moore dog tilbage til den etablerede tegneserieindustri hvor han arbejdede for Image Comics før han udviklede sit eget forlag America’s Best Comics, et datterforlag til WildStorm. Igennem dette forlag har han udgivet værker som The League of Extraordinary Gentlemen og den okkultisme-inspirerede Promethea.

Trods personlig modstand er flere af Alan Moores værker blevet filmatiseret som Hollywood-film. Heriblandt From Hell, Det hemmelighedsfulde selskab, V for Vendetta og Watchmen. Privat har Alan Moore en nyhedensk livsanskuelse, og er okkultist, vegetar og anarkist, temaer som tit bliver afspejlet i hans værker. Derudover er han udøver af ceremoniel magi og er kendt for at opføre okkultisk avantgardistisk spoken word. Noget af dette er udgivet på CD.

Kilde: Wikipedia.

Læs mere her.

Bibliografi

2003  Det hemmelighedsfulde selskab (tegneserie)

2005  V for Vendetta (graphic novel)

 

Det hemmelighedsfulde selskab af Alan Moore

af Ann-Kristined. 7. juli 2014
Hvem består “Det Hemmelighedsfulde Selskab” af og hvordan opklarer de andres mysterier? Det er nogle af de spørgsmål, som Alan Moore, der har skrevet denne tegneserie, og Kevin O’Neill, som står bag illustrationerne, forsøger at hjælpe læseren med at finde svar på i denne bog. Som læser bliver vi bragt tilbage til tiden, helt præcist […]

V for Vendetta af Alan Moore

af Bjarne Jensend. 5. juli 2014
“V for Vendetta” er en såkaldt graphic novel, eller skal vi ikke bare kalde den for det, som den virkelig er: en tegneserie. En graphic novel betegnes som et mere seriøst, litterært og kunstnerisk værk, hvilket i mit stille sind godt kan udlede en del diskussioner, når jeg tænker på mit eget lager af gode […]