0 kommentarer

Is i blodet af Robert Zola Christensen

af d. 7. august 2013
Info
 
Sideantal

319

Udgivet

2013

ISBN

978-87-02-14092-7

Originaltitel

Is i blodet

Udgave

1.udgave

 

Robert Zola Christensen, født 1964, debuterede i 1997 som forfatter og har skrevet talrige bøger, men dette er hans første spændingsroman. Robert er uddannet Mag. Art i nordisk Filosofi og ph.d. på en afhandling om vandrehistorier. Ud over at skrive er Robert Zola Christensen ansat som adjunkt i dansk sprog på Syddansk Universitet og arbejder freelance som ideudvikler på kortfilmprojekter for Nimbus og Radiator film.

”Is i blodet” er en forrygende spændingsroman. Vi starter med at følge videnskabsmanden Hans-Jesper Theis i hans arbejde for Niels Bohr Instituttet med at analysere iskerner boret op af indlandsisen, og hans møde med den lukkede og hemmelighedsfulde Vibe. Et møde der kommer til at få fatale følger da alt ikke er som det tager sig ud.
Et større drama udspiller sig på isen, og i løbet af kort tid hvirvles Theis ind i et storpolitisk spil, hvor selv PETs undersøgelsesleder Bent Kastrup og hans makker Aslam Jakupi støder på lukkede døre.

Robert Zola Christensen har til denne spændingsroman foretaget en indgående research der har ført ham ud midt i intetheden på Grønlands indlandsis og i Alaskas tundra, hvilket tydelig mærkes under læsningen. Det at referencerne er så korrekte bevirker, at fiktionen kommer til at virke som virkeligheden og som læser sidder man med en følelse af at have fået en indsigt i et virkeligt magtspil. En oplevelse som for mig løfter en fantastisk handling endnu højere op. At sproget så samtidig er fremragende, bevirker kun at det er så godt som umuligt at lægge bogen fra sig.

Bogen er den første i en planlagt videnskabskrimiserie, og personligt vil jeg helt sikkert være at finde blandt læserskaren til de næste bind.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter