0 kommentarer

Kulmanden af Jens Henrik Jensen

af d. 11. april 2008
Info
 
Sideantal

561

Udgivet

2007

ISBN

978-87-21-03090-2

 

En tidlig morgen kører en ældre mand på sin trehjulede knallert ned på Esbjerg havn for at hente sin fisketaske. Han tabte den aftenen før, hvor han blev overrasket af et voldsomt tordenvejr. Han er tidligt på færde, for der skulle nødigt være andre, der fik øje på hans fisketaske, hvor der er blink og andet udstyr erhvervet gennem et langt liv.

Han finder sin taske i vejkanten lige ved siden af kraftværkets kulbjerge. Mens han undersøger indholdet af sin taske, får han øje på noget mærkværdigt oppe i kulbunkerne. Lynet har slået ned i kullene og har afdækket liget af en sydlandsk udseende mandsperson.
Politiet bliver tilkaldt og her iblandt vores heltinde Nina Portland. Nina har næse for de store sager med internationale forbindelser og kort tid efter forfølger hun sporet til Istanbul.

Bogen er spændende, og selv om den har format som en murstensroman, bliver den ikke på noget tidspunkt kedelig. Jens Henrik Jensen er dygtig til at holde læseren fanget i lang tid.
Dog vil jeg sige, at handlingen i denne bog er hurtigere glemt end indholdet i hans tidligere bøger, men alt i alt er det absolut en læseværdig og aktuel krimi.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter