0 kommentarer

Tusmørke af Stephenie Meyer

af d. 3. november 2008
Info
 
Sideantal

505

Udgivet

2012

ISBN

978-87-11-39149-5

Originaltitel

Twilight

Udgave

Originaludgave: 2005

 

”Twilight” er en vampyrhistorie og en kærlighedshistorie, men en nutidig en af slagsen.

Isabella Swan, datter af den lokale Sherif og hans flyvske ekskone, tager til Forks for at bo hos sin far af egen beslutning men mod sin vilje. Forks er helt modsat Phoenix hvor Bella kommer fra. Phoenix er varm og solrig, Forks er gråvejr og slud. For Bella, der elsker solskin er det dødens pølse at lande i Forks hos en far hun ikke ved hvordan hun kan kommunikere med og en befolkning som hun ikke kender fra andet end de årlige obligatoriske sommerferier.

Men i det lokale high school møder hun en ting hun aldrig mødte i sit gamle liv. Hun støder på Edward. Edward er en dreng i hendes biologiklasse som drager hende som hun aldrig er blevet draget før, men han opfører sig i starten som om hun er direkte frastødende. På trods bliver hun dog voldsomt fascineret af ham og som dagene går begynder hun også at lære ham at kende. Hun finder ud af at han muligvis er alt hun vil have – men også at han kan være et farligt bekendtskab.

Det tog den “forever” at komme i gang – når jeg læser om vampyrer forventer jeg tit en hurtig introduktion af vampyrdelen og det faktum at jeg gik og ventede på at denne kom frem, det generede faktisk min læsning en del. Noget andet er at hovedpersonerne virker ret flade i det. Jeg ville gerne kunne blive suget ind i historien men det var først den sidste 1/3 del hvor jeg reelt ikke kunne lægge bogen fra mig. Det trækker ned, men historien er god og det trækker på den anden side op.

*Bogen er læst på originalsproget, men er udkommet på dansk.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter