0 kommentarer

Trolddom og falkefjer af Helle Ryding

af d. 18. oktober 2015
Info
 
Sideantal

127

Udgivet

2015

ISBN

978-87-17-04529-3

 

Silja arbejder på borgen. Hun er ikke selv noget særligt, men hun er med på jagt fordi hun er god til at træne falke og især en bestemt falk. En dag bliver Ridder Regnars søn Egill dræbt, eller det er ihvertfald hvad folk tror, men det er faktisk Egills nye stedmoder, der har forvandlet Egill til en falk og givet Silja skylden.

Silja må flygte og hun må opholde sig mest muligt i skoven for ikke at blive set. Hun er heldigvis god til jagt og overlever ved at jage smådyr. Hun prøver at bytte sin fangst til andre ting i de små byer, men folk tror hun er en heks, da Egill, der nu er en falk, følger med hende, men hans skygge viser en mand. Så hun bliver jaget ud alle steder fra.

Hvordan skal hun dog kunne hjælpe Egill og hvordan skal hun dog slippe for at være beskyldt for mordet på ham?

Hun får hjælp af et par troldmænd, der kender alt til Egills stedmoder. Den ene troldmand forelsker Silja sig i, men Egill ville jo også have haft hende… Det er ikke nemt for Silja at vide, hvordan hun skal gebærde sig.

Stedmoderen ender med selv at blive forhekset og heldigvis bliver Egill sig selv igen, men så må Silja jo vælge, for Egill vil giftes med hende, men har hun lyst til det?

En rigtig flot illustreret bog. Et eventyr der godt måtte have været endnu længere, for man er fanget med det samme. Det er en historie, der har rigtig meget at byde på.

Bogen egner sig fra 8 år og opefter, og i mine øjne vil den være rigtig god til at læse højt. Der er spænding, kærlighed, trolddom, en lille smule uhygge og man håber hele tiden det bedste for Silja. Med andre ord en rigtig god børnebog.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter