0 kommentarer

Tour de chambre af Tine Høeg

af d. 23. juli 2020
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

324

Udgivet

2020

ISBN

978-87-434-0000-4

Udgave

1. udgave, 2, oplag

 

Tine Høegs anden bog – efter debuten Nye rejsendeTour de chambre gør sig mest bemærket ved det stilistiske, d.v.s. meget få ord på hver side, endda nogle helt blanke sider, så måske det meste af det betydningsfulde i romanen, står mellem linjerne?

Vi præsenteres for hovedpersonen Asta, som er i gang med at skrive en roman om den polske portrætkunstner Lysander Milo som var ansat på en cementfabrik i Bydgoszcz i 1960’erne. Hun kan dog ikke helt koncentrere sig om skrivningen, og da hun modtager en invitation til en mindesammenkomst for veninden Mais tidligere kæreste – som hun i parentes også selv har været interesseret i – kommer hun helt ud af trit og forener den forgangne tid med tiden i dag og foretager sammenligninger. Asta mindes bl.a. kollegietiden, da de blandt andet deltog i en ”tour de chambre”, hvor hver kollegianer inviterer til sit eget tema, en fest som ikke ender helt som forventet. Veninden Mai er alene med en søn, og hun arbejder på kommunekontor, hvorfra vi hører forskellige hverdagsoplevelser, ligesom Asta præsenterer os for flere af sine såvel nuværende som tidligere dates.

Bogen havde svært ved at fange mig. Den meget anderledes skriveform med de små og meget korte såvel sætninger som sider – og måske den megen tekst ”mellem linierne” – var svær at forholde sig til. Trods alt – et ungt, frisk pust, som jeg vil følge med interesse, og jeg ser frem til Tine Høegs næste produktion og håber, den bedre kan fange mig.

 

Anmelderbog

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter