0 kommentarer

Til min bedste veninde i verden af Camilla Wandahl

af d. 31. oktober 2015
Info
 
Sideantal

121

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-4007-1

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Det er altså ikke sjovt at være helt alene tilbage i klassen når ens bedste veninde er flyttet. Og hun er ikke bare flyttet lidt væk, men helt til Fyn. Og når de andre i klassen har bedste veninder, så føler man sig udenfor. Andrea beslutter sig for at skrive en bog til sin veninde og den skal veninden så have i julegave, men hvad nu hvis de slet ikke er venner længere.

Og hvorfor er det, at Andrea føler at veninden har ændret sig? Hvad er det med de drenge, der er så spændende? Og hvorfor skal de snakke om makeup? Andrea bruger jo ikke makeup… Andrea føler, at veninden ændrer sig alt for meget.

De nye ejere af Andreas venindes tidligere hus har en dreng på Andreas alder, men man kan da ikke være venner med drenge? De er jo ulækre og piller næse og har ingen fantasi.

Selv om Andrea kommer på besøg hos veninden til julehygge, bliver hun ked af det, for hun får af vide at hun er barnlig. Blandt andet fordi hun ikke vil lege en leg, hvor man skal snakke om kærlighed og drenge hele tiden. Og til sidst beder hun sin far om at komme og hente hende, for nu er de da først blevet rigtig uvenner.

Bliver de gode veninder igen og får Andrea nye veninder i sin klasse? Det vil jeg lade læseren selv finde ud af, for denne børnebog har virkelig noget at fortælle.

Den ligger op til en god snak med sine børn om at man skal være sød mod andre, man skal ikke lukke nogen ude af fællesskabet og man skal turde sige undskyld.

En formidabel bog til højtlæsning eller til barnet der selv kan læse og som blot skal have en bog, der både er sjov, trist og tankevækkende. Og har lyst til at kigge på flotte illustrationer. Bagerst i bogen kan man selv udfylde nogen sider sammen med sin egen bedste veninde.

Bogen handler kort sagt om det bedste i verden, nemlig ens venner!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter