0 kommentarer

The Groo chronicles Book 1 af Sergio Aragonés og Mark Evanier

af d. 31. december 2015
Info
 
Sideantal

50

Udgivet

1989

 

Albummet præsenterer noget af det tidligste Groo, det bestrå af to sammenhængende historier. Sjovt nok har de været udgivet på dansk i 80’erne, hvor Groo kørte som blad en alt for kort overgang. Handlingen er den simple at Groo vandrer gennem et par byer og undrer sig over hvem der stræber ham efter livet, samt hvorfor. Gennem et par erindringsglimt forsøger han at genkalde sig hvem han har trådt mest over tæerne. Der er både en konge, en prinsesse, samt hans egne soldaterkammerater, som han har slagtet en del af ved et uheld. Det sidste er blevet til en evigt tilbagevendende Groo-joke: uanset hvilken side Groo kæmper på, ender han altid med at misforstå slagets gang, og slagte sine egne.

I dag er Groo manden uden hjerne, men i gamle dage var han faktisk mere skarp og det er sgu skægt at se hvordan han indimellem formår at lægge to og to sammen. Selvfølgelig stadig med meget katastrofale følger.

Evanier har altid en side at fabulere på, og her forklarer han hvordan Groo opstod: Aragonés var betaget af den horde af dragedræbende barbarer der hærgede poplitteraturen i 80’erne, og med hans evne for altid at se den komiske side af en sag, skabte han Groo. En ekvillibristisk sværdslinger der altid fejler.

Groo Chronicles er kun for samlere, da de seks bind i serien ikke er til at opdrive på dansk jord. De findes ikke på biblioket.

Bedømmelse
Karakter