0 kommentarer

The Dark Angel af Elly Griffiths

af d. 5. juli 2020
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

346

Udgivet

2018

ISBN

978-1-78429-666-7

 

“Ruth havde brug for at komme væk for at få perspektiv”

Vi har alle et privat liv og et professionelt liv. Arkæolog Ruth Galloway underviser på universitet, har skrevet en bog og en TV serie, rådgiver det lokale politi når man finder knogler.

I privat livet er hun enlig mor til Kate, hvis far, Nelson, er gift med Michelle der er gravid som 46-årig, de er forældre til 3 store piger. Michelle er forelsket i Tim som er Nelson’s politi kollega. Men Tim er flyttet til en anden politi kreds. Nelson og Ruth var sammen igen da hendes mor døde og Michelle fandt ud ad at hun var gravid men er usikker om hvem der er far’en. Et dilemma som Tim, Ruth og Michelle kender, Nelson har mistanke til det.

Ruth bliver bedt om at komme til Italien for at rådgive på en udgravning som  Angelo Morelli  er i gang med til en TV serie; et skelet blev fundet omvedt og med en sten i munden. Er det Romersk? Eller Volsci? Hvorfor?

Ruth med Kate ankommer med sin veninde Shonan og hendes søn, Louis, til Castello degli Angeli i Liri Dalen; et område hvor 3000 års historie lever og ånder; selv romerne bliver anset for tilflyttere. Engelske Linda som har boet her i 30 år bliver anset for ikke-lokal; Samir den syriske katolske flygtning er så meget uden for at han bliver arresteret for mordet der bliver begået. Mange hemmeligheder går tilbage til krigstiden, hvem var i modstands bevægelsen? hvem var fascist? Hvor er Georgie, Angelo’s bedstefar’s bedste ven?

Der skete et jordskæl rejser Nelson til Italien for at finde Ruth og bliver involveret i mordopklaringen.

Imens hjemme bliver Michelle og datteren, Laura, truet af en morder som er sat fri for han fandt religionen. Tim reder dem.

Noget fortænkt og urealistisk

 

lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter