0 kommentarer

The Crossing af Michael Connelly

af d. 24. oktober 2015
Info
 
Sideantal

388

Udgivet

2015

ISBN

9781409145523

Originaltitel

The Crossing

Udgave

1.

 

Michael Connelly’s 28. bog er netop udkommet på amerikansk, og så må undertegnede superfan na­turligvis læse den, da der desværre nok går et par år inden den udkommer på dansk.

Harry Bosch har endnu engang forladt LAPD og får tiden til at gå med at istandsætte en gammel Harley Davidson. Halvbroderen, Mickey Haller, kontakter ham dog, og vil have ham til at arbejde for sig som efterforsker. Bosch går modstridigt med til det, da Mickey Haller er forsvarsadvokat, og for Harry Bosch, er det det samme som at gå over til fjenden. Haller forsvarer en mand, der er an­klaget for et ret brutalt mord på en højt ansat kommunal embedskvinde i Los Angeles. Selvom der er fundet DNA fra den anklagede både på og i den myrdede kvindes krop, så er Haller sikker på, at han er uskyldig. Harry Bosch vil som sædvanlig have retfærdighed, og ønsker at finde den rigtige morder, hvis det ikke allerede er ham, der sidder på anklagebænken.

På trods af, at det ikke er det stærkeste plot Connelly denne gang præsenterer for os, så har han igen skrevet en bundsolid og spændende krimi. Ret atypisk for Connellys skrivestil, så forlader han indi­mellem Bosch og lader os høre om de onde bagmænd, og det virker rigtig godt, og er med til at gøre handlingen endnu mere spændende, end vi ellers er vant til. Samtidig er det altid underholdende at følge Bosch i en opklaring, når han ikke har et politiskilt på sig. Det kender vi allerede fra ‘Den sid­ste prærieulv’ og ‘Nattens konger’. Han virker meget mere sårbar og må ty til alternative metoder, der ofte udvikler sig til pinlige situationer.

Mickey Hallers tilstedeværelse i bogen gør den ikke mindre spændende. Tvært imod. Titlen ‘The Crossing’ refererer naturligvis til Harrys skift fra af være politimand til at gå over til at arbejde for en forsvarsadvokat, men også til selve efterforskningen, hvor Bosch skal finde det sted, hvor den myrdede og morderen har krydset deres veje. Selvom plottet var lidt for åbenlyst, et par episoder til sidst var lidt for forudsigelige og skurkene endnu engang var af en type som Connelly bruger lidt for ofte, så kan jeg ikke se bort fra, at det var en af de mest spændende Bosch historier jeg har læst siden ‘Ni drager’.

Sjovt nok ser jeg hele tiden Matthew McConaugheys ansigt for mig, når Mickey Haller bliver næv­nt. Måske pga. af hans pragtpræstation som Haller i ‘The Lincoln Lawyer’. Derimod ser jeg ikke Ti­tus Welliver for mig som Harry Bosch, selvom han gør det godt som Bosch i TV serien af samme navn, men måske ændres det med tiden…

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter