0 kommentarer

Sværdets mester 2: Den udstødte prins af Mette Finderup

af d. 7. april 2012
Info
 
Sideantal

59

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-08209-8

 

Prins Milo skal hen til troldmanden Agrim med sværdet Blodtunge. Kun han kan ødelægge sværdet med de fortabte sjæle, hvis liv det forheksede sværd har taget. Agrim vil dog have 100.000 guldstykker for denne opgave – et beløb som Milo ikke lige har. Og hvad gør en ung prins så? Han lister sig ned i kælderen for at stjæle fra sin egen far, kongen. Milos evner indenfor dette metier er ikke stort bedre end hans evner indenfor kamp. Han bliver grebet i gerningen og bortvises fra slottet. På sin videre færd er han nu henvist til at klare sig selv, kun hjulpet på vejen af moderens hest, Nat-øje, og hendes smykker som han får lov at sælge.

Niels Bach har igen stået for illustrationerne. Der er stadig mange close-ups på hovedpersonen Milo, hvis angst og rådvildhed træder tydeligt frem på billederne. Eftersom Milo skal ud på store, farefulde eventyr i den kæmpe vide verden er der også blevet plads til et par panorama billeder, som sammen med en kapitel titel som “Den første prøve” understreger at vi her i lige så høj grad har med eventyrgenren at gøre, som med en egentligt fantasy serie.

Igen en fængende lille bog. En solid introduktion til fantasy og eventyr som genre, og et værdigt valg for de børn, som stadig taber vejret og gnisten over bøger med et omfang som Christopher Peolinis “Arven” eller andre fantasy bøger.
Ikke at det på nogen måde skorter på letlæste fantasy bøger, men det er som om, at forfatterne stor set alle vælger en kvindelig hovedperson – måske for at få et bredere publikum og en appeal til tøserne? Og så er det skønt, at der endelig kommer en ung dreng på banen. Go prins Milo! Jeg glæder mig til gensynet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter