0 kommentarer

Strangeland af Tracey Emin

af d. 12. oktober 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

228

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7955-586-0

Originaltitel

Strangeland

 

Tracey Emin vokser op i et middelklassehjem i England som datter af en engelsk mor og en tyrkisk-capriotisk far. På overfladen ser familien almindelig ud, men livet er ikke lutter lagkage for Tracey – hun er udsat for overgreb fra sin stedfader, og de andre børn synes hun er mærkelig, fordi hendes far er tyrker.

Som en reaktion på den turbulente opvækst bliver Tracey en oprørsk teenager, der bl.a. eksperimenterer med stoffer og kaster sig ud i det ene forhold efter det andet med mænd, der ikke formår at behandle hende på en fornuftig måde.

I “Strangeland” fortæller Tracey Emin historien om sin egen barndom og om årsagerne til, at hun på mange måder har levet et udsvævende liv, der på mange måder kunne have været bedre. “Strangeland” er en fortælling om de menneskelige konsekvenser af, at de voksne ikke altid kan finde ud af at tage deres ansvar som forældre på sig.

På mange måder er “Strangeland” en skræmmende og tankevækkende bog. På trods af de mange voldsomme scener er “Strangeland” alligevel en læseværdig bog, for bogen er en overbevisende fortælling om, at det er muligt at komme helskindet igennem en gruopvækkende barndom. Der er godt flow i bogen og både personer og hændelser er overbevisende beskrevet – så jeg kan kun anbefale Jer andre også at læse “Strangeland”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter