0 kommentarer

Soning af Ian McEwan

af d. 29. august 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

428

Udgivet

2002

ISBN

87-02-00928-5

Originaltitel

Atonement

 

Ian McEwans “Soning” foregår i England før og under 2. verdenskrig.

I 1935 ser den 13-årige pige Briony en situation mellem sin ældre søster Cecilia og familiens ven Robbie. Den er forholdsvis uskyldig, men Briony har en levende fantasi, og pludselig har hun skabt en situation, der får skæbnesvangre følger for dem alle.

Robbie bliver dømt for en forbrydelse han ikke har begået, og Cecilia bryder kontakten total til sin familie og ikke mindst til søsteren.
2. verdenskrig bryder ud og for at afkorte sin fængselsstraf drager Robbie i krig, og hjemme i London venter Cecilia på, at han kommer hjem, så de kan skabe et liv sammen. Samtidig har Briony fået øjnene op for den skade, hun har forvoldt og prøver at gøre den god igen. Men en sådan gerning lader sig kun vanskeligt udviske.

“Soning” er en meget rørende bog om desperate handlinger og deres konsekvenser. McEwan beskriver Brionys kvaler meget flot uden at det bliver for sentimentalt. Billedsproget er ligeledes godt, og man føler virkelig man er ved Frankrigs overgivelse sammen med Robbie, samt på Sygeplejeskolen med den angrende Briony.

“Soning” er for nyligt blevet filmatiseret og jeg vil glæde mig til at se, hvordan sådan en fantastisk fortælling er lavet om til en film.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter