0 kommentarer

Sikre tegn på din død af Torkil Damhaug

af d. 23. august 2014
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

424

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7146-098-8

Originaltitel

Sikre tegn på din død

 

På en nattevagt på Akershus Universitetshospital i Oslo kommer der en lettere forslået bosnier, ind på skadestuen. Han havner uheldigvis på en medicinsk afdeling, og den Iranske portør Arash skal transportere ham til skadestuen. Arash mangler nogle papirer, som skal følge patienten. Imens han henter disse, lader han patienten stå alene på en gang. Da han få minutter efter kommer tilbage, er patienten borte, med seng og det hele. Der bliver sat en eftersøgning i gang og Arash finder ham i et skab på en kældergang, gennembordet af adskillige knivstik. Arash bliver mistænkt for mordet, og flygter fra hospitalet.

Samtidig følger vi en retsmediciner Jenny Plåterud og hendes kæreste Zoran. De har begge meget tætte relationer til Universitetshospitalet. Jenny som retsmediciner, og Zoran som kirurg. Jennys søn Sigurd har ligeledes en meget fremtrædende rolle i handlingen. Han kommer sammen med en ung pige med en bosnisk baggrund, og hun har tætte relationer til den dræbte Bosnier.

Det er en meget velskrevet bog. Jeg var fængslet fra den første side. Den giver nogle gode og troværdige billeder af indvandrere og deres efterkommere i Norge, og det ser nok ikke meget anderledes ud i Danmark. Man kommer meget tæt på, hvilke uhyrligheder nogen af dem har været udsat for i deres hjemland, og man forstår så udmærket at de er flygtet.

Det er så absolut en læseværdig bog.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter