0 kommentarer

Sicilianeren af Mario Puzo

af d. 13. oktober 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

379

Udgivet

1985

ISBN

87-00-83424-6, 87-00-83425-4

Originaltitel

The Sicilian

 

Sicilien har altid haft et skær af lovløshed over sig. Af årsager som fortaber sig mange hundrede år tilbage i historien, har indbyggerne på Sicilien aldrig regnet sig som en del af det italienske samfund, og regeringen i Rom har aldrig taget det store hensyn til beboerne på Sicilien. Den eneste regering som virkelig tog situationen alvorligt var Mussolinis. Ved hjælp af en ufattelig grusomhed fik man stort set udryddet mafiaen og fjernet (henrettet) alle de lokale mafiabosser. I Juli 1943 gik amerikanerne i land på Sicilien, og man søgte selvfølgelig efter nogle lokale allierede, og så stod der straks en flok nye Mafiosoer klar. Disse opførte sig som frihedskæmpere og indtog ret hurtigt alle betydende poster i lokalsamfundene, som borgmestre, dommere og sågar som lokale politimestre.

Det er i disse år, at historien tager sin begyndelse. Den unge Salvatore Giuliano sætter sig op mod de lokale myndigheder (mafiaen) og danner en form for bande, som holder til i Siciliens bjerge. Det lykkedes ham at samle omkring 100 medlemmer, og han får ret hurtigt et omdømme som en italiensk Robin Hood. Hans liv bliver dog ganske kort. I 1951 bliver han i en alder af 29 år dræbt af mafiaen.
Der tegnes et måske lidt romantisk billede af den unge Giuliano, men frem for alt har Mario Puzo igen skrevet en utrolig detaljeret og spændende fortælling om Mafiaen og om den enorme magt, helt op på regeringsplan, som den havde og vel stadig har i Italien. Hvis man interesserer sig for Sicilien bør man læse denne bog.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter