0 kommentarer

Seks af Mette Thomsen

af d. 14. juli 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

317

Udgivet

2009

ISBN

978-87-638-1052-4

 

“Seks” bliver af forlaget kaldt en stafet-roman. En roman som starter med en hovedperson, for så at overlade plottet til den næste, som igen giver plottet videre og så fremdeles. Den består af seks kapitler med hver sin hovedperson, og personernes skæbner forbindes undervejs. Idéen er, at vi alle i seks led kan være forbundet med ethvert menneske på jorden, og det viser Mette Thomsen her i romanen.

Hun præsenterer en forfatter/anmelder med skriveproblemer (som i øvrigt er i gang med at anmelde “Seks”), en forretningsmand på rejse i Budapest, en stewardesse, en mand der flytter bagagen i Københavns lufthavn, en kvindelig kriminalassistent og dronning Margrethe. Hver person fremstår levende i sit kapitel, og jeg synes, det lykkes Mette Thomsen at kæde historierne sammen, uden at det virker alt for påklistret. Eneste undtagelse her er afsnittet om dronningen, som jeg ikke helt kunne få til at følge de andre.

Mette Thomsen er en dygtig forfatter, og “Seks” er en interessant roman. Selvom det er 13 år siden, hun sidst skrev en voksen-roman, har hun helt styr på sine virkemidler og sit sprog. Hun giver hver person sin egen stemme og hver historie sit eget præg.

“Seks” er en roman, man skal give sig tid til at læse. Den skal ikke jappes igennem, og er måske ikke ideel til en strandtur. Til gengæld er den oplagt til diskussion, f.eks. i en læseklub.

Tidligere har Mette Thomsen skrevet bl.a. “Af en superhelts bekendelser”, “Plastic” og ungdomsromanen “De levende døde”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter